Elektronické cigarety - jak jsou vnímány lidmi kolem

Elektronické cigarety se od svého vzniku rychle staly vyhledávaným způsobem, jak konzumovat nikotin. Věděli jste, že se tento trend odrazil i v populární kultuře, kde se elektronické cigarety začaly objevovat stále častěji?

 

Filmy a seriály

Elektronické cigarety se v posledních letech často objevují ve filmech a seriálech. V některých případech jsou prezentovány jako méně škodlivá alternativa ke klasickým cigaretám, podobně jako nikotinové sáčky, což může pomoci kuřákům přestat kouřit. V jiných případech jsou však prezentovány jako nový trendy doplněk, který je symbolem moderního života.

 

Mezi příklady filmů a seriálů, ve kterých se objevují elektronické cigarety, patří Vlk z Wall Street, kde e-cigaretu používá hlavní postava Jordan Belfort, který je úspěšným obchodníkem s cennými papíry. Belfort e-cigaretu používá jako symbol svého luxusního života a úspěchu.

 

S elektronickou cigaretou se můžete setkat dokonce i v seriálu Teorie velkého třesku, kdy je používaná Sheldonem Cooperem. Sheldon zde e-cigaretu používá jako způsob, jak se zbavit stresu a relaxovat.

 

Hudba

Elektronické cigarety se také objevují v hudbě. V některých případech jsou zmíněny v textech písní, v jiných případech jsou použity dokonce v hudebních videích. Mezi příklady písní, ve kterých se objevují elektronické cigarety, patří Vaping od rappera Lil Xana, případně Vaping in the Clouds od rappera Logica.

 

Elektronické cigarety se objevují také v dalších formách populární kultury, jako jsou videohry, reklamy nebo sociální média. V některých videohrách je možné používat elektronické cigarety jako předměty nebo zbraně. Na sociálních sítích se e-cigarety často objevují v příspěvcích slavných celebrit.

 

Jak tato alternativa ke klasickému kouření působí na vás a jak e-cigarety vnímáte vy?

Používáme ověření věku Adulto