Jak správně vapovat

 

Přestali jste kouřit klasické cigarety a přešli jste na elektronické? Poradíme vám, jak správně vapovat a užít si tak co nejlepší zážitek. Zajímejte se také o výhody e-cigaret, oproti těm klasickým.

 

Co je to vapování

Slyšeli jste už o vapování nebo vapingu? Jedná se o inhalaci par z elektronické cigarety. Vyzkoušet e-cigarety můžete jako vhodnou alternativu k tradičnímu kouření tabáku. Aby byl váš požitek z vapování co největší a proces tohoto kouření co nejbezpečnější, zkuste dodržet hlavní zásady.

 

1) Vyberte si e-cigaretu

Je na vás, zda zvolíte kvalitní elektronickou cigaretu s možností nabíjení a výměnou e-liquidu nebo dáte přednost jednorázovému vape peru. Existuje velké množství typů e-cigaret a vaporizerů, které se liší výkonem, funkcemi a kvalitou. 

 

2) Používejte kvalitní e-liquid

E-liquidy mohou obsahovat aroma vašeho oblíbeného ovoce, které se při vapingu inhaluje. Vyberte si kvalitní e-liquidy bez nebezpečných chemikálií, jako jsou například acetaldehyd, formaldehyd nebo aceton.

 

3) Zvolte si množství nikotinu

Je na vás, zda chcete a potřebujete svou denní dávku nikotinu nebo chcete například s kouřením přestat. Sami si vyberte množství nikotinu, případně vyzkoušejte e-cigarety bez nikotinu. Díky tomu můžete začít na klasické dávce nikotinu, ale postupně jej snižovat, až zjistíte, že jste se zbavili své závislosti.

 

4) Správná inhalace

Při používání elektronických cigaret je velmi důležitá správná inhalace. Při inhalaci par z e-cigarety je důležité inhalovat pomalu a postupně. Pokud inhalujete příliš rychle nebo příliš hluboko, může to vést k podráždění hrdla a plic. 

 

5) MTL vs DL

Inhalovat můžete buď způsobem ‘’MTL’’ to znamená, že páru potáhnete nejdřív do úst a poté ji vdechnete do plic nebo způsobem ‘’DL’’ kdy páru rovnou inhalujete do plic. Jednorázové e-cigarety jsou uzpůsobené spíše na první způsob vapování, který je mezi uživateli oblíbenější.

 

Proč vyměnit klasické cigarety za e-cigarety

 

Podle některých výzkumů může být vaping méně škodlivý než kouření tradičních cigaret, protože e-cigarety neuvolňují toxické látky, které se uvolňují při kouření tabáku. Příjemnou změnou pro vás bude také příjemná vůně. U e-cigaret nevzniká kouř, ale pouze vodní pára s aroma a nikotinem.

 
Používáme ověření věku Adulto