Proč přestat kouřit klasické cigarety

Dáváte si každý rok novoroční předsevzetí? Co takhle udělat něco pro své zdraví a přestat s klasickými cigaretami? Poradíme vám, jak se zbavit tohoto nepříjemného zlozvyku a najít ideální alternativu, díky které si na klasické cigarety už ani nevzpomenete.

 

Nevýhody kouření klasických cigaret

Mezi nevýhody klasických cigaret patří nejen nepříjemný zápach, ale také zabarvení zubů a nehtů. Věděli jste, že například kouř z klasických cigaret obsahuje i víc než 4000 škodlivin, například dehet, který zanáší plíce. Tyto cigarety navíc obsahují i další látky s karcinogenními účinky. Pokud jste kuřák, mohli jste se setkat s množstvím zákazů, kde se nemůže kouřit. Cigaretový kouř navíc obsahuje také nezdravé látky, které dráždí nejen oči, ale i celý dýchací systém.

Zdravotní problémy

Spolu s kouřením klasických cigaret souvisí i množství zdravotních problémů. Kromě karcinogenních látek dostáváte do svého těla i toxiny. Mezi nejhorší onemocnění, na které má kouření klasických cigaret přímý vliv, patří rakovina, ať už plic, jícnu, hrtanu nebo i dalších orgánů. Kromě dalších onemocnění plic je důležité zmínit i onemocnění srdce a cév. Stejně tak mezi zdravotní problémy patří i cukrovka.

Jak přestat kouřit 

Vyhněte se veškerým zdravotním problémům a zbavte se svého nepříjemného zlozvyku, který je kouření klasických cigaret. Sáhněte raději po elektronické cigaretě, případně vyzkoušejte nikotinové sáčky. Nechtějte přestat ze dne na den, jen byste se ke svému zlozvyku brzy vrátili. Raději začněte postupně, snižujte dávku klasických cigaret, sáhněte raději po vape perech. Stejně tak můžete snížit i množství nikotinu, případně se dopracovat až k e-cigaretám bez nikotinu.

Používáme ověření věku Adulto