Pozitivní efekty nikotinu

Možná vás to překvapí, ale nikotin není jen škodlivý. V omezeném množství má dokonce pozitivní účinky na lidský organismus. Přinášíme vám přehled benefitů, které s sebou nikotin přináší. Dozvíte se také, proč se vyhnout klasickým cigaretám a raději vyzkoušet nikotinové sáčky.

 

Množství nikotinu hraje roli

Věděli jste, že v omezeném množství může mít nikotin pozitivní účinky a přinášet zdravotní benefity? Vyhněte se klasickým cigaretám, kdy do sebe kromě nikotinu dostáváte i zdravý škodlivý dehet. Sáhněte raději po oblíbené e-cigaretě. V tomto případě si jednoduše zvolíte množství nikotinu a navíc i příchuť. Vybrat si tak můžete příchuť oblíbeného ovoce, máty, případně exotickou směs.

 

S čím nikotin pomáhá

Nikotin pomáhá s lepším soustředěním. Je tak skvělým pomocníkem nejen při práci, ale i při učení nebo například při řízení. Koncentruje vás, zklidní a přinese žádané uvolnění. Výzkumy dokonce prokázaly, že nikotin dokáže zlepšit pozornost. Je také ověřeno, že působí na střednědobou a dlouhodobou paměť.

 

Proč lidé kouří

Co se týče kouření klasických cigaret, někdo to má jako zlozvyk, jiný jako neodmyslitelný zážitek a rituál, například u ranní kávy. Skvělou možností, jak nahradit klasické kouření je zmíněná e-cigareta. Nejenže stále zachováte pravidelný přísun nikotinu, ale vyhnete se nepříjemným účinkům klasických cigaret. Kouření pro vás může být relaxací nebo se po něm cítíte uvolnění, to stejné však dokážou také nikotinové sáčky.

 

Nikotinové sáčky jako řešení

Vyzkoušet však můžete i nikotinové sáčky. Jedná se o sáčky, které se vkládají do úst nebo pod horní či dolní ret. Velkou výhodou je eliminace zápachu z kouře nebo nepříjemného zápachu z úst po kouření. Při užívání nikotinových sáčků si sami zvolíte obsah nikotinu, který se může pohybovat od 2 až do 50 mg v jednotlivém sáčku. U nikotinových sáčků se nemusíte bát ani žloutnutí zubů nebo prstů, což způsobují klasické cigarety.

Používáme ověření věku Adulto