Vše, co jste chtěli vědět o e-liquidech

Víte, k čemu se používá e-liquid, jaké má složení a možné příchutě? Pořiďte si svou elektronickou cigaretu i vy a vyzkoušejte alternativu ke klasickému kouření. 

 

Zjednodušeně se dá říct, že e-liquid je kapalina, používající se v elektronických cigaretách. V e-cigaretě dochází k zahřátí e-liquidu a na základě toho se tato kapalina mění na páru. E-liquidy se obecně skládají z několika složek.

 

1) Propylenglykol nebo rostlinný glycerol

Tyto dvě látky jsou zodpovědné za tvorbu páry. Propylenglykol je řidší a e-liquidy s touto látkou produkují více páry, ale méně chuti. Rostlinný glycerol je hustší, produkuje méně páry, ale více chuti.

 

2) Příchutě

Vyzkoušet můžete různé e-liquidy, které jsou k dispozici v široké škále příchutí, od tabákových po ovocné, sladké a například také osvěžující nebo přímo mentolové.

 

3) Nikotin

E-liquidy mohou obsahovat nikotin, nikotinovou sůl nebo být zcela bez nikotinu. Je na vás, zda potřebujete svou denní dávku nebo si chcete užít jen relaxaci u ovocného vapování.

 

Proč si vybrat e-cigarety

Věděli jste, že e-cigarety jsou považovány za méně škodlivé než klasické cigarety? Neprodukují kouř, který obsahuje škodlivé látky, jako je dehet a oxid uhelnatý. 

 

Pokud jste kuřák, může být e-cigareta způsob, jak snížit množství škodlivých látek, které vdechujete. Můžete začít na cigaretě s obsahem nikotinu, jak jste zvyklí a postupně jej snižovat. Následně si můžete dopřát vapování již zcela bez nikotinu.

 

Rady pro výběr e-liquidu

  • Vždy si vybírejte ověřené e-liquidy od renomovaných výrobců.
  • Zkontrolujte, zda e-liquid neobsahuje žádné další škodlivé látky.
  • Používejte e-cigarety v prostorách, kde to není přímo zakázáno. 

 

Zajímavosti o e-liquidech

  • V roce 2022 bylo na světě prodáno více než 25 miliard e-liquidů.
  • Nejpopulárnější příchutí e-liquidů je tabáková, ale rychle ji dohání ovocné a sladké příchutě.
  • E-liquidy jsou nejpopulárnější v USA, Číně a Velké Británii.
Používáme ověření věku Adulto