Znáte pravidla vapování ve světě?

Chystáte se na dovolenou a přemýšlíte, co si zjistit předem? Zajímejte se o to, jak je to v dané zemi s vapováním i celkově použitím jednorázových a dobíjecích e-cigaret. 

 

Proč se to nesmí

Napadlo vás někdy, proč je v některých státech klasické kouření povoleno a e-cigareta se nesmí používat? Některé země, například Kanada mluví o možném předávkování nikotinem, naopak Brazílie požaduje více času pro výzkum, co e-kouření způsobuje.

 

Zákaz e-cigaret

Země Blízkého a Středního východu i země Jižní Ameriky jsou k e-cigaretám také velmi opatrní. 

Překvapí vás úplný zákaz použití v Japonsku, Filipínách, Indonésii, Taiwanu ale také v Argentině, Kolumbii, Mexiku a Venezuele. 

V Hong-Kongu je také zakázáno vlastnit e-liquid s obsahem nikotinu. Pokuty zde sahají až do 300 tisíc korun, hrozí však i dvouleté vězení. 

 

Omezení vapování

Vapování je omezené také v Thajsku, Singapuru a Qataru. Omezení platí i v Kanadě a Spojených Arabských Emirátech. 

Ve Finsku a Austrálii elektronickou cigaretu koupíte, ovšem e-liquid nesmí obsahovat nikotin. 

 

Evropa vede

Pokud jste přesedlali z klasické cigarety na e-cigaretu a chcete si užít dovolenou s bezproblémovým vapováním, vyberte si spíše státy Evropy. Pozor si dejte na Belgii a Chorvatsko. 

 

Čím nahradit e-cigaretu

E-cigaretu můžete zkusit nahradit také nikotinovými sáčky, o jejich možném použití se však také raději před cestou informujte. V ideálním případě buďte připraveni a zařiďte se podle konkrétního místa, kam právě vyrážíte.

Používáme ověření věku Adulto